استیبل کوین چیست ؟ معرفی ۴ استیبل کوین برتر

7 ماه قبل بروز شده
زمان مطالعه: 8 دقیقه
استیبل کوین چیست؟
در این خبر میخوانیم...

استیبل کوین‌ یا ارزهای باثبات به عنوان راه‌حلی برای کمک به ثبات معاملات و کم‌کردن نوسان جفت‌ارزهای معاملاتی به وجود آمده‌اند. تا قبل از این، ‌همه‌ی معاملات با بیت کوین صورت می‌گرفت. استیبل کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که قیمت آن‌ها با دارایی دیگری مانند دلار آمریکا، یورو یا طلا در تناظر یک‌به‌یک است. از آنجایی که ارزهای دیجیتال نوسان بسیاری بالایی دارند، استیبل کوین‌ها با قیمتی ثابت، از دارایی سرمایه‌گذاران در برابر نوسانات بازار ارز های دیجیتال محافظت می‌کنند. در ادامه با هومورو همراه باشید تا شما را با انوع استیبل کوین ها و کاربرد های آن ها آشنا کنیم.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین نوعی ارز دیجیتال است که ارزش‌گذاری آن بر اساس قیمت یک دارایی دیگر تعیین می‌شود. درست شبیه زمانی که پول فیات (همان ارز رایج کشورها) توسط طلا و دیگر دارایی‌های ارزشمند پشتیبانی می‌شد، استیبل کوین‌ها نیز توسط یک دارایی ارزشمند پشتیبانی می‌شوند. این دارایی می‌تواند یک ارز فیات مثل دلار آمریکا یا یک ارز دیجیتال دیگر باشد.

معنی استیبل کوین ها از نام خودشان گرفته شده است، stablecoin به معنی ثابت بودن ارزش رمزارز است؛ استیبل کوین ها برخلاف دیگر ارزهای بازارهای مالی وکریپتوکارنسی ارزشی ثابت دارند و در بدترین حالت ممکن شاید هزارم درصد به علت حجم خرید و فروش رمزارز مورد نظر بالا و پایین شوند.

این امکان وجود دارد که دارایی‌هایی مانند طلا، نقره و حتی ارز‌های دیجیتال پرنوسانی مانند بیت‌کوین و اتریوم نیز به عنوان پشتوانه این نوع ارز‌ها در نظر گرفته شوند. در این بازار، مشاهده می‌کنیم که ارز‌های پایداری مانند USDT میلیارد‌ها دلار ارزش پیداکرده‌اند و به یکی از محبوب‌ترین راه‌ها برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش تبدیل شده‌اند.

اولین استیبل کوین چه بود و توسط چه کسی ساخته شد؟

اولین استیبل کوین در سال ۲۰۱۴ توسط پروژه‌ای به نام BitShares و توسعه‌دهندگان آن، یعنی Dan Larimer و تیمش، ایجاد شد. ارز ایجاد شده توسط این پروژه، BitUSD نام داشت و پشتوانه آن، دلار آمریکا بود. همچنین مکانیزم Bit‌USD، کوین‌های هوشمند «smart coins» نام داشت. این مکانیسم برا‌ساس مدل وثیقه‌سازی است که در آن کاربران برای ایجاد توکن‌‌های BitUSD می‌توانند توکن‌های BitShares خود را به عنوان وثیقه قرار دهند. شکل‌گیری این ارز دیجیتال، پیشرفت بزرگی در فضای رمز‌نگاری محسوب می‌شود؛ چرا‌‌که پیش از آن، بسیاری از سرمایه‌گذاران برای نگه‌داری ارز‌های پر‌نوسانی مانند BTC به عنوان ذخیره ارزش، دچار شک و تردید بودند. البته هر کدام از استیبل‌ کوین‌ها، تاریخچه مختص به خود را دارند. کل عمر این ارزها بسیار کوتاه بوده است و تنها به قرن جدید محدود می‌شود. تتر به عنوان بزرگترین استیبل‌ کوین کنونی در سال ۲۰۱۴ با نام ریل‌کوین راه‌اندازی و بعدها با نام تتر تبدیل به یک رمز ارز مشهور شده است که در حال حاضر از نظر ارزش، به عنوان سومین رمز ارز با ارزش جهان نیز محسوب می‌شود. سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را نیز می‌توان به عنوان تاریخ‌های اصلی ایجاد این کوین‌ها دانست. تعداد بالایی از کوین‌های امروزی، در این سال‌ها پا به عرصه مبادلات رمزارزی گذاشته‌اند.

انواع استیبل‌کوین ها

استیبل کوین‌ها بر اساس ساختارکلی آن ها به چند مدل تقسیم می‌شوند که در ادامه بررسی می‌کنیم:

استیبل‌کوین متمرکز

پشتوانه استیبل کوین ها، می‌تواند ارز فیات یا کالا باشد. به‌طور کلی، این کوین‌ها توسط یک نهاد متمرکز مدیریت می‌شوند، به این صورت که آن نهاد متمرکز یک دارایی یا کالا را به‌عنوان وثیقه در صندوقی مثل بانک ها نگهداری می‌کنند‌. ارز دیجیتال تتر (USDT)، یک نمونه‌ی شاخص از ارزهای دیجیتال باثبات است که با دلار پشتیبانی می‌شود.

استیبل‌کوین غیرمتمرکز

استیبل‌ کوین غیرمتمرکز، ارزی است که توسط هیچ نهاد سومی کنترل نمی‌شود. برخلاف تصور رایج، این ارزها بدون پشتوانه نیستند. بلکه توسط یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز دیگر پشتیبانی می‌شوند. این ارز‌های‌ دیجیتال با ارزهای مثل اتر پشتیبانی می‌شوند و کوین‌های دیگری  نیز به پشتوانه‌های آن‌ها افزوده شده که ارز دیجیتال دای (DAI) نمونه‌ای از آن‌ها است.

قیمت استیبل کوین‌ها چگونه تعیین می‌شود؟

ارزش یک استیبل کوین به دارایی‌هایی که پشتوانه آن هستند، بستگی دارد. به عبارت دیگر، پشت هر استیبل کوین شرکتی قرار دارد که با ایجاد یک چارچوب و ساختار برای اطمینان از وجود پشتوانه، ثبات قیمت استیبل کوین را حفظ می‌کند. بسیاری از استیبل‌کوین‌های موجود سعی می‌کنند ارزش دلار آمریکا (USD) را تقلید کنند. برخی دیگر ارزش یورو (EUR) یا پوند انگلیس (GBP) را دنبال می‌کنند. در واقع هر یک از استیبل کوین‌ها با درصدهای متفاوتی توسط خود پول فیات پشتیبانی می‌شوند. البته بسیاری از شرکت‌ها برای حفظ ثبات قیمت، علاوه بر ارزهای فیات، از ترکیب ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و همچنین سهام برای پشتوانه استفاده می‌کنند.

با توجه به اینکه استیبل‌کوین‌ها مانند همتایان فیات خود، به دلیل قابلیت چاپ بی‌نهايت ارزهای فیات، تورم‌زا هستند، این سبد گسترده پشتوانه استیبل کوین یک ضرورت است. این کار از طریق خرید و فروش دارایی‌های پشتوانه و همچنین سوزاندن خود استیبل‌کوین‌ها، امکان همبستگی نزدیک را فراهم می‌کند.

معرفی 4 استیبل کوین پرکاربرد

استیبل کوین‌ها روز به روز در حال رشد هستند و هر روز هم نمونه‌های جدیدی از آن‌ها عرضه می‌شود. بسیاری از طرفداران و دنبال کنندگان این بازار در سال جدید منتظر معرفی استیبل‌ کوین‌های ملی از سوی کشورهای بزرگ هستند.

در ادامه به معرفی 4 استیبل کوین برتر می‌‌پردازیم:

  • تتر، با پشتوانه دلار آمریکا
  • یو اس دی کوین، با پشتوانه دلار آمریکا
  • دای، با پشتوانه‌ ارز اتر و سایر استیبل کوین‌ها
  • پکس، با پشتوانه دلار آمریکا صادر شده از اداره خدمات مالی ایالت نیویورک آمریکا

بررسی کاربرد های استیبل کوین ها

در ادامه به بررسی چند مورد از پرکاربرد ترین ویژگی های استیبل کوین ها خواهیم پرداخت:

استفاده روزمره در فعالیت های تجاری

می‌توان از استیبل کوین‌ها مانند ارزهای فیات رایج در دادوستدهای روزمره استفاده کرد. با این تفاوت که استیبل کوین‌ها از مزیت‌های ارزهای دیجیتال نیز بهره‌مند هستند. از استیبل کوین‌ها می‌توان به‌راحتی برای پرداخت‌های برون‌مرزی هم استفاده کرد. زیرا برای این کار لازم نیست به‌طور مرتب، ارزهای فیات به یکدیگر تبدیل شده و بخشی از مبلغ صرف کارمزد این تراکنش‌ها شود.

آسان‌سازی پرداخت‌های همتا به همتا و قراردادهای هوشمند

قرار داد های هوشمند  اگر پیش‌شرط‌های آن ارضا شود، به‌صورت خودکار و بدون اینکه نیاز به تایید نهاد سومی باشد، بر بستر بلاک‌چین اجرا می‌شود. این تراکنش‌های خودکار، قابل ردیابی، شفاف و برگشت‌ناپذیر هستند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که قراردادهای هوشمند برای پرداخت حقوق، وام، اجاره و شراکت مناسب باشند.

حواله‌های سریع و مقرون به صرفه

با استفاده از استیبل کوین ها و ارزهای دیجیتال، می‌توان راحت‌تر و سریع‌تر این مبالغ را از کشوری به کشور دیگر فرستاد. کارگران و خانواده‌هایشان در سراسر جهان می‌توانند از کیف پول‌های دیجیتالی استفاده کنند تا تقریباً بلافاصله، با کمترین هزینه و بدون نوسانات قیمت، این تراکنش‌ها را با استفاده از ارزهای دیجیتال باثبات انجام دهند.

محافظت از سرمایه در برابر سقوط ارزش ارز ملی

در صورت افت شدید ارزش پول ملی در یک کشور، شهروندان می‌توانند با تبدیل ارز ملی به یک ارز دیجیتال با ثبات، از ارزش دارایی خود محافظت کنند. اما با توجه به اینکه ارزهای دیجیتال نوسانات بالایی دارند، بهترین گزینه برای حفظ ثبات، خرید استیبل کوین است.

بهبود عملکرد صرافی‌های ارز دیجیتال

در حال حاضر به دلیل سخت‌گیری‌ها در حوزه قانون‌گذاری، تعداد محدودی از صرافی‌های ارز دیجیتال از ارزهای فیات پشتیبانی می‌کنند. استفاده از ارز دیجیتال باثبات به صرافی‌ها کمک می‌کند که این مشکل را حل کنند و امکان استفاده از جفت ارزهای کریپتو-فیات را در اختیار کاربران قرار دهند. برای این‌کار، کافی‌ است به جای استفاده از دلار واقعی، از استیبل کوین‌هایی که با دلار پشتیبانی می‌شوند، استفاده کنند.

کاربرد استیبل کوین ها

مزایا و معایب استیبل کوین ها چیست؟

مزایا
  • ثابت بودن قیمت استیبل کوین‌های رایج و داشتن پشتوانه‌ی دلاری باعث می‌شود کاربرها به‌راحتی به آن‌ها اعتماد و از آن‌ها استفاده کنند.
  • خیلی از صرافی‌ها، تنها از واحدهای پولی خاصی پشتیبانی می‌کنند و در بیشتر مواقع، امکان معامله‌ی ارزهای دیجیتال با پول فیات وجود ندارد. با کمک استیبل کوین‌ها می‌توان پول خود را در قالب ارز دیجیتال بین تمام صرافی‌ها جابه‌جا یا در انواع معاملات شرکت کرد.
  • با کمک استیبل کوین‌ها می‌توان تا حد زیادی از نوسانات بازار در امان ماند و همچنین محاسبات در انجام معاملات ساده‌تر می‌شود.
معایب
  • اطمینان از ذخیره‌ی پشتوانه‌ی استیبل کوین (مخصوصاً نوع اول) کار ساده‌ای نیست. برای مثال در مورد تتر سال‌ها این نقد وجود داشت که این کمپانی پشتوانه‌ی کافی به اندازه‌های سکه‌های در گردش ندارد. (البته اخیراً شفاف‌سازی‌هایی در این زمینه صورت گرفت که باعث کاهش نگرانی‌ها شد.)
  • قیمت استیبل کوین‌ها در معنای واقعی کلمه ثابت نیست و درصد خیلی کمی نوسان دارد.
  • ارز‌های پایدار مورد استفاده در برنامه‌های DeFi، در معرض خطرات برخی پروژه‌های ارز دیجیتال قرار دارند. فاجعه Terra‌Luna نمونه‌ای از بدترین سناریو برای یک استیبل کوین الگوریتمی است.

جمع بندی

با توجه به یک سری معایب استیبل کوین ها در بازارهای کریپتوکارنسی، عنصری حیاتی به شمار می‌روند. از طریق مکانیزم‌های مختلف، این ارزهای دیجیتال می‌توانند قیمتشان را ثابت نگه داشته و در بدترین حالت، نوسانات بسیار کمی را تجربه کنند. به همین دلیل نه تنها به عنوان واسطه‌هایی برای مبادلات، بلکه به صورت یک جایگاه امن برای تریدرها و سرمایه‌گذاران نیز کاربرد خواهند داشت. هدف اولیه از طراحی انواع استیبل کوین ارائه ابزاری کارآمد به تریدرها برای مدیریت ریسک بود. امروز، کاربردشان بسیار بیشتر شده و دیگر محدود به تریدینگ نیستند. استیبل کوین ابزاری قدرتمند بوده و قاد است به افزایش مقبولیت، کاربرد و پذیرش کریپتوکارنسی‌ها به طور کلی، کمک کند؛ کاربری که برای نقل و انتقالات مالی از تتر یا یک استیبل کوین دیگر استفاده می‌کند، به مرور زمان بیشتر با صنعت رمز ارز آشنا شده و احتمالا به سرمایه‌گذاری و استفاده از دیگر سکه‌های دیجیتالی نیز علاقه‌مند خواهد شد.

 

اخبار مرتبط

اخباری که شاید بپسندید…

با خیال راحت با ما ارتباط بگیرید

آخرین اخبار  منتشر شده در هومورو

۲۳ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه: 7 دقیقه
۱۴ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه: 9 دقیقه

سوالات متداول

آیا سوالی دارید؟

سوال خود را اینجا پیدا کنید یا از ما بپرسید

هومورو چیست؟

هومورو گروهی از اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاه شهید بهشتی هستند که فرصت های معاملاتی در بازار مالی مختلف را با سود ماهیانه مناسب با شما به اشتراک می گذارند.

جهت فعالیت در بازار رمز ارزها و کسب سود مناسب از این بازار شما می بایست ابتدا آموزش های لازم را از این بازار دریافت کنید و بی محابا وارد این بازار نشوید. جهت دریافت آموزش های معتبر می توانید به بخش آموزش مراجعه نمایید.

جهت فعالیت در بازار فارکس با توجه به حجم نوسانات کم در این بازار لازم است شما از اهرم های معاملاتی بالا استفاده کنید که این موضوع ریسک سرمایه گذاری شما را افزایش می دهد. لذا برای کسب سود مناسب از این بازار شما می بایست ابتدا آموزش های لازم را از این بازار دریافت کنید و بی محابا وارد این بازار نشوید. جهت دریافت آموزش های معتبر می توانید به بخش آموزش مراجعه نمایید.

متخصصان هومورو می توانند با توجه به وضعیت مختلف بازارهای مالی و با توجه به تمایل شما در یک طیف کم ریسک تا پر ریسک پیشنهادات سرمایه گذاری خود را به شما ارایه نمایند. جهت استفاده از این خدمت به بخش خدمات مشاوره مراجعه نمایید.

آموزش های ارایه شده در حوزه بازارهای مالی به صورت کارگاهی و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شوند و پس از پایان هر دوره شما با شرکت در یک آزمون می توانید از این دانشگاه گواهی شرکت در کارگاه آموزشی را دریافت نمایید.

نظرات  شما برای این خبر ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

دوره های آموزشی هومورو تحت نظارت و با ارائه مدرک رسمی از دانشگاه شهید بهشتی و با تدریس دکتر احمدی استادیار پژوهشکده فضای مجازی دانشگاه شهید بهشتی ارائه میشوند.