سهام دار حقیقی و حقوقی کیست؟

5 ماه قبل بروز شده
زمان مطالعه: 6 دقیقه
حقیقی و حقوقی
در این خبر میخوانیم...

بازارهای مالی از اجزای حیاتی اقتصاد هر کشوری محسوب می‌شوند و یکی از ارکان اساسی آن بازار بورس است. در این بازار، افراد و نهادها به خرید و فروش سهام پرداخته و در نهایت در تقسیم سود و زیان شرکت‌ها نقش دارند. یکی از مسائلی که همواره در این بازار مطرح است، تفاوت بین سهامداران حقیقی و حقوقی است. این دو گروه از سرمایه‌گذاران به رغم شباهت‌هایی که در زمینه مالکیت سهام دارند، ویژگی‌ها، رفتارها و تاثیرات اقتصادی متفاوتی را به همراه می‌آورند. همه افرادی که اخبار و آموزش بورس را دنبال می کنند، اسم سهام داران حقیقی و حقوقی را شنیده اند. مثلا حقوقی ها از سهام شرکت الف حمایت کردند، حقوقی ها در نماد الف در نقش فروشنده ظاهر شدند و یا آماری از پایین ترین نسبت های خرید به فروش حقیقی، میزان ورود پول حقیقی و غیره. به طور کلی دو گروه سهام‌دار در بازار بورس فعالیت می کنند، افراد حقیقی و حقوقی. در این مقاله با هومورو همراه شوید، تا به بررسی دقیق تفاوت‌ها و ویژگی‌های هر یک از این گروه‌ها بپردازیم و نقش آن‌ها در بازارهای مالی و بازار بورس را بررسی خواهیم کرد.

مفهوم سهامدار حقیقی و حقوقی

سهامدار حقیقی

سهامدار حقیقی به افرادی اطلاق می‌شود که به صورت شخصی و فردی در بازار بورس فعالیت می‌کنند و سهام یک شرکت را خریداری می‌نمایند. این نوع سهامداران معمولاً به صورت فردی و بدون وابستگی به یک شرکت یا موسسه دیگر اقدام به خرید و فروش سهام می‌کنند. این افراد می‌توانند افراد حقیقی با درآمدهای مختلف از قبیل کارمندان، بازنشستگان، کارآفرینان و… باشند.

به طور کلی افراد حقیقی که به آن ها سهام‌داران خرد نیز گفته می شود، تمام کسانی هستند که به طور مستقل در بازار بورس فعالیت می کنند. اگر شما نیز با طی کردن فرآیند احراز هویت سجام، کد بورسی دریافت کرده اید و به صورت یک هویت مستقل در این بازار خرید و فروش می کنید، یک سهام‌دار حقیقی هستید.

سهامدار حقوقی

سهامدار حقوقی به نهادها، موسسات، شرکت‌ها و سایر سازمان‌های قانونی اطلاق می‌شود که در بازار بورس سهام خریداری می‌کنند. این گروه از سرمایه‌گذاران معمولاً دارای منابع مالی بیشتری هستند و در مقایسه با سهامداران حقیقی، قدرت بیشتری برای تأثیرگذاری بر بازار دارند.

به طور کلی حقوقی ها یا همان سهام داران عمده مجموعه ای از سهامداران حقیقی هستند که در قالب یک شرکت سبد گردانی، شرکت سرمایه گذاری، صندوق سرمایه گذاری، کارگزاری و غیره در بازار سهام فعالیت می‌کنند. یعنی هر فرد نمی تواند به صورت مستقل معامله کند بلکه همه مجموعه تحت عنوان صندوق یا شرکتی که در آن عضو هستند، فعالیت می کنند.

تفاوت‌های سهامداران حقیقی و حقوقی چیست؟

منابع مالی و حجم معاملات

سهامداران حقوقی معمولاً از منابع مالی بیشتری برخوردارند و به همین دلیل قادرند حجم بیشتری از سهام را خریداری کنند. این ویژگی باعث می‌شود که این دسته از سهامداران در تصمیمات بازار تأثیر بیشتری داشته باشند.

تصمیم‌گیری و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری

سهامداران حقوقی به دلیل وجود تیم‌های مالی و کارشناسان مجرب، قادرند استراتژی‌های پیچیده‌تری برای سرمایه‌گذاری داشته باشند. در حالی که سهامداران حقیقی بیشتر به تصمیمات فردی و گاهی هیجانی وابسته هستند.

تاثیر در قیمت سهام

سهامداران حقوقی به دلیل حجم بالای خرید و فروش، می‌توانند تأثیر بیشتری بر قیمت سهام یک شرکت بگذارند. در حالی که تأثیر سهامداران حقیقی معمولاً محدودتر است.

بازارگردان کیست؟

بازارگردان در بورس به چه معنی است؟

برخی از مواقع وقتی صحبت از سهامداران عمده به میان می‌آید، اصطلاح بازار گردان نیز در کنار آن به گوش می‌رسد. بازارگردانی یعنی مجموعه ای از رفتارها که موجب رونق بازار سرمایه شود. این رفتارها شامل موارد زیر است:

  • به جریان انداختن نقدینگی در بازار با خرید و فروش سهام
  • افزایش عرضه و تقاضا از طریق خرید و فروش سهام (دست به دست شدن سهام بین سهامداران حقیقی و حقوقی)

به عبارت دیگر، بازارگردان در روزهایی که بازار مثبت است به عنوان فروشنده و روزهایی که بازار منفی است به عنوان خریدار عمل می کند. در نتیجه از وظایف مهم بازارگردان می توان به کاهش نوسانات در قیمت اوراق بهادار و افزایش نقدشوندگی سهام اشاره کرد.

نقش بازارگردان را معمولا سهامداران حقوقی بر عهده دارند. البته بازارگردان یک اصطلاح عامیانه در بین سهامداران خرد است و پایه‌ی قانونی و حقوقی ندارد.

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری برای هر یک از گروه‌ها

مزایای سهامداران حقیقی
  • انعطاف‌پذیری در تصمیم‌گیری
  • امکان سرمایه‌گذاری در مقیاس کوچک
  • دسترسی به اطلاعات عمومی برای تصمیم‌گیری
مزایای سهامداران حقوقی
  • منابع مالی بیشتر
  • توانایی تاثیرگذاری بیشتر بر تصمیمات بازار
  • استفاده از تحلیل‌های دقیق و استراتژی‌های پیچیده
معایب سهامداران حقیقی
  • عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی به اندازه سهامداران حقوقی
  • احتمال تصمیم‌گیری تحت تأثیر هیجان
معایب سهامداران حقوقی

برخی از سرمایه‌گذاری‌ها ممکن است تحت تأثیر منافع بلندمدت باشند که ممکن است به نفع بازار نباشد.

نقش هر یک از سهامداران در بازار بورس چیست؟

تاثیر سهامداران حقیقی بر بازار

سهامداران حقیقی معمولاً در هنگام نوسانات بازار واکنش‌های سریع‌تری نشان می‌دهند که می‌تواند باعث تشدید نوسانات قیمت‌ها شود.

تاثیر سهامداران حقوقی بر بازار

سهامداران حقوقی معمولاً با اتخاذ تصمیمات بلندمدت و استراتژیک، ثبات بیشتری در بازار ایجاد می‌کنند.

تفاوت‌های کلیدی در استراتژی‌های سرمایه‌گذاری

استراتژی‌های سهامداران حقیقی

سهامداران حقیقی معمولاً از استراتژی‌های کوتاه‌مدت و تک‌سهامی استفاده می‌کنند. این دسته از سرمایه‌گذاران بیشتر به اخبار بازار و تحلیل‌های عمومی توجه دارند.

استراتژی‌های سهامداران حقوقی

سهامداران حقوقی معمولاً از استراتژی‌های بلندمدت استفاده می‌کنند و بر تحلیل‌های بنیادین و گزارش‌های مالی تمرکز دارند.

سیگنال حقیقی و حقوقی ها

آیا خرید و فروش حقوقی ها نوعی سیگنال در بازار است؟

یکی از موضوعاتی که در بازار وجود دارد و حتما شما نیز با آن روبرو شده اید، این است که گاهی افراد حقیقی بر اساس رفتار اشخاص حقوقی در بازار فعالیت می کنند. مثلا اگر حقوقی ها در حال فروش یک سهم خاص هستند، سهام داران حقیقی نیز فکر می کنند باید آن سهم را بفروشند یا برعکس. در صورتی که همانطور که گفتیم  هدف افراد حقوقی از معاملات می تواند حفظ تعادل بازار، تامین سرمایه و غیره باشد نه صرفا کسب سود. در این حالت حقوقی ها می توانند سهام‌داران حقیقی را به رفتار هیجانی ترغیب کنند.

اگر شما نیز یکی از افرادی هستید که معاملات خود را بر اساس رفتار حقوقی ها تنظیم می‌کنید، بهتر است قبل از خرید و فروش تحلیل های بنیادی آن سهم را نیز بخوانید، سپس اقدام به معامله کنید نه صرفا بر اساس رفتار حقوقی ها. حتی گاهی ممکن است یک شخص حقوقی سهامی را بری ارزندگی آن معامله کند اما تحلیل های آن لزوما درست نباشد. به هر حال خطای انسانی وجود دارد و بخش جدانشدنی بازار سرمایه است. پس نمی توان با اطمینان صد درصد به حقوقی ها عمل کرد.

جمع بندی

به طور کلی تفاوت‌های زیادی بین سهامداران حقیقی و حقوقی وجود دارد که هر یک نقش مهمی در بازار بورس و اقتصاد ایفا می‌کنند. این تفاوت‌ها باید در هنگام تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند و لازم است که افراد و نهادها استراتژی‌های متناسب با شرایط خود را انتخاب کنند. همچنین در هر بازاری هر دو گروه سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی باید سهمی را انتخاب کنند که تمامی فاکتور های ارزندگی را داشته باشد. اگر تجزیه و تحلیل درستی نسبت به بازار و سهام انتخابی نداشته باشیم و بر اساس گفته ها و شنیده های دیگران یا بر اساس هجوم سهام‌داران به صف های خرید و فروش یا حتی تنها بر اساس رفتار حقوقی ها معامله کنیم، نتیجه دلخواه نخواهد بود. حتی در روز های مثبت بازار افرادی هستند که با چنین رفتار غلطی ضرر کرده اند. بنابراین بهتر است همواره رفتار هر دو دسته را مد نظر گرفته و از افراد باتجربه نیز مشورت بگیریم و در صورتی که می‌خواهیم یکی از افراد خبره در این زمینه شویم، زمان و انرژی خود را برای یادگیری بیشتر تکنیک ها و معاملات صرف کنیم.

اخبار مرتبط

اخباری که شاید بپسندید…

با خیال راحت با ما ارتباط بگیرید

آخرین اخبار  منتشر شده در هومورو

۱۴ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه: 9 دقیقه
۹ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه: 9 دقیقه

سوالات متداول

آیا سوالی دارید؟

سوال خود را اینجا پیدا کنید یا از ما بپرسید

هومورو چیست؟

هومورو گروهی از اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاه شهید بهشتی هستند که فرصت های معاملاتی در بازار مالی مختلف را با سود ماهیانه مناسب با شما به اشتراک می گذارند.

جهت فعالیت در بازار رمز ارزها و کسب سود مناسب از این بازار شما می بایست ابتدا آموزش های لازم را از این بازار دریافت کنید و بی محابا وارد این بازار نشوید. جهت دریافت آموزش های معتبر می توانید به بخش آموزش مراجعه نمایید.

جهت فعالیت در بازار فارکس با توجه به حجم نوسانات کم در این بازار لازم است شما از اهرم های معاملاتی بالا استفاده کنید که این موضوع ریسک سرمایه گذاری شما را افزایش می دهد. لذا برای کسب سود مناسب از این بازار شما می بایست ابتدا آموزش های لازم را از این بازار دریافت کنید و بی محابا وارد این بازار نشوید. جهت دریافت آموزش های معتبر می توانید به بخش آموزش مراجعه نمایید.

متخصصان هومورو می توانند با توجه به وضعیت مختلف بازارهای مالی و با توجه به تمایل شما در یک طیف کم ریسک تا پر ریسک پیشنهادات سرمایه گذاری خود را به شما ارایه نمایند. جهت استفاده از این خدمت به بخش خدمات مشاوره مراجعه نمایید.

آموزش های ارایه شده در حوزه بازارهای مالی به صورت کارگاهی و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شوند و پس از پایان هر دوره شما با شرکت در یک آزمون می توانید از این دانشگاه گواهی شرکت در کارگاه آموزشی را دریافت نمایید.

نظرات  شما برای این خبر ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 12 =

دوره های آموزشی هومورو تحت نظارت و با ارائه مدرک رسمی از دانشگاه شهید بهشتی و با تدریس دکتر احمدی استادیار پژوهشکده فضای مجازی دانشگاه شهید بهشتی ارائه میشوند.